Verzorging:

‘Lekker in je vel door goede verzorging’

Een goede start voor kalveren valt of staat met de juiste verzorging. Kalveren die goed verzorgd worden zijn rijk gevulde en ontwikkelde kalveren. Alpuro Breeding helpt u graag een handje. Zo houden we elkaar scherp en halen we het beste uit de kalveren.

Meten

Meten

Goede controle van uw jongvee mag bij goede verzorging niet ontbreken. Onze kalverspecialisten helpen u hier graag bij, zij kijken met een frisse blik met u mee. Een vorm van controle is het meten van de borstomvang van de kalveren. Uw kalverspecialist houdt nauwkeurig bij of uw kalveren onder of boven de maat presteren. Aan de hand van de meetresultaten wordt een plan opgesteld, hierbij bepaalt u zelf uw doelen.

Rookproef

Rookproef

Een andere vorm van controle is het uitvoeren van een rookproef en het meten van het stalklimaat. Het juiste klimaat is van essentieel belang voor een goede verzorging. Samen met uw kalverspecialist wordt onderzocht en bepaald wat er eventueel moet worden gedaan om de ventilatie in de stal te verbeteren.

Diarreetest

Diarreetest

In het geval van diarree, wordt een diarreetest uitgevoerd door uw kalverspecialist. Er wordt gecontroleerd op de 4 meest voorkomende ziekteverwerkers; Rotavirus, Coronavirus, E-coli en Crypto.

Wij helpen u

Wij helpen u

Uw kalverspecialist kijkt elke 5 weken met u mee. Samen worden realistische doelen gesteld. Gezonde kalveren leveren naast een hogere melkproductie als vaars, ook enorm veel arbeidsplezier!

Bent u al klaar voor de start?

Onze kalverspecialisten staan klaar om u te helpen bij de beste start voor u kalveren.

Neem contact op

Telefoon

Ik zou graag willen dat jullie telefonisch contact met mij opnemen.

Bel mij

Vragen?